Solid as a rock

U sjeni novog Countdowna kao novitet za 2021. pojavio se još jedan tvrdi bombončić iz Rapale.

fobya6

Rapala Shadow Rap Solid Shad je, za razliku od CD Elitea, odrađen od plastike. 5 cm dug, 5,5 g težak, sa žicom kroz cijelo tijelo oboružan je sa dvije za tu veličinu super moćne  VMC desetke i dolazi u nekih 17 boja. Normark Adriatik, diler Rapale za Hr i susjedstvo, za sada ga nudi u 12, kolko sam upoznat i svaka ima ono nešto.

rapala shadow solid shad live perch

Imao sam ga zadovoljstvo probati još prošle godine, par riječi je napisano tu- http://spineri.com/321-rapala-2021/ i ostao ugodno iznenađen. Drugim riječima, lego mi je na prvu i jedva sam čekao da se pojavi na tržištu.

Par  mjeseci kasnije Solid je postao jedna od onih varki bez koje ne idem na vodu. Jer Solidu nije bitno  jel voda teče, il stoji i što pliva u njoj. U prvom redu Solid je zamišljen kao varka za i protiv pastrve, no taj komad plastike napada apsolutno sve što se hrani malim ribicama. Uz pastrve, oštrinu VMC troca su osjetili grgeči, klenovi, mrene, boleni, itd. Solid je komad plastike koji će loviti na svim meridijanima i paralelama.

rapala solid shad vobler

Jer, iako ga Rapala opisuje kao hard kicking fast sinkera, Solid nije jedan od onih voblera prenaglašene  vibre. Vibra se naravno osjeti na štapu, no nije neprirodna. Isto tako, sa 5 i pol grama na 5 cenata tone, ali nije kamen pa ga riba uzima i u propadnju, čitaj pauzi u twitchu.

rapala solid shad bolen

Isto tako odrađuje brzake. Stabilan je  i voda ga ne izbacuje ni u najbržima.

rapala vobler mrena

Iako je skroz zanimljiv vođen sasvim jednolično, malo twitcha ne škodi. U brzoj vodi tek toliko da malo štucne s vremena na vrijeme, u sporoj, ili stajaćoj malo više, ovisno o raspoloženju riba. Nekad je dovoljno sasvim malo uposliti zglob i sitno štrikati vrhom štapa, a nekad, ili za izazivanje onih reakcijskih grizeva, intenzitet i brzinu twitchanja treba maksimalno pojačati.

rapala solid shad bluegill

Što se dekora tiče, imao sam neke favorite, no više ih nemam jer sam upisao apsolutno sve koje imam u kutiji. Kalifu mi je nedavno odnijela druga kalifa, ´nešto´   veća od ove ´moje´, wakasagija je bolen sažvakao prvo u vodi pa onda još malo u podmetaču tako  da ću morati nadopuniti kolekciju.

Vodopija, nadam se da čitaš ovo..

..

..

..

Na moru bi sigurno imao što reči i sa obale i u nekakvoj laganoj panuli, ali o tome kad zaradim za kaić.

 

FB_IMG_1626713155583

 

(photo by Martin Kuhar)