Posljednji pozdrav zimi

 

Zadnji izlet u Moslavinu mogao bih nazvati oproštaljkom od  zime iako je ona kalendarski završila u trećem mjesecu. S druge strane, kad pogledam kroz prozor u ovu tmurnu nedjelju imam filing kao da opet dolazi.

Zima je u mojim ribolovnim izletima skoro pa ekskluzivno rezervirana za ultralajtanje grgeča  pa su me ljudi počeli oslovljavati sa ´onaj koji lovi one male ribe´. Bassevi s Borovika, štuke sa Drnića, boleni, pa i smuđevi sa Save, itd tek su izblijedjela uspomena valjda. Ili su gospoda malo kasnije otkrila tu neizlječivu bolest- ribolov i počela pratiti tko što i kako lovi.

moslavina ul spin

Ova ekipa sa fotki je uz grgeče ulovila i nešto smuđaraka, bolena, štukica, a jedan od nas je imao i ribu koja bi i malo jači štap od Ticta dobro namučila. Jer dno ovaj put nije krenulo, dno se katapultiralo na drugu obalu, ravno u granje i tamo ostalo.

nime ul

Bonus riba nije završila ispred objektiva, ali je taj short solid Tict malo-malo bio u drilu. Neću reć kifli, jer ta nabrijana motkica ne zna kako kifla izgleda.

photo contest ul spin

Prvi među jednakima je i ovaj put odlovio majstorski, uz ribu dana od 31, što je za 10 manje od onog sa Štikade, koju ćemo nadam se uskoro opet posjetiti, ali je i ova vodica tisuću, ili milion puta manja od Štikade pa je ulov tim respektabilniji. Matagi je i opet detektirao te još uvijek mahom stidljive grizeve mahom napucanih curki.

photo kuk ul spin

Ove zime tek smo rijetko  doživili da nam izbijaju te fine štapiće iz ruku, ali su zato te fine špice odrađivale vrhunski ono što su trebale- prepoznati suptilne grizeve letargičnih riba..

photo collage

Treći mušketir ovaj put bio je VKV majstor, ili prof.dr. šaranije, nek si sam izabere titulu, kojem su se boile nedavno počele gaditi, nebitno jel u điru neki scopex, ili monster..

ra nature spin

Prezimenjak Saše iz TBF-a  je Sonikove Vadere zamijenio Tsubareom i još nekim Sakurama, lagano otkriva čari lajtanja i dijeli ih na RA/Nature&Spin stranici. Odličan lik kojeg vrijedi popratiti na fejsu i s kojim ću nadam se odloviti još koji ribolov.

photo ul spin

Onaj koji lovi male ribe i koji tipka ove retke se potrudio uloviti najmanjeg grgeča ovaj put, po ne zna(m) koji put shvatio koliko je Grass Minnow potcijenjena varalica i uživao u, nadam se, konačnom oproštaju od zime i ekipi s kojom je proveo tu promjenjivu subotu u kojoj se kiša izmijenjivala sa suncem iz sata u sat.

ph gus

Matagi u kombi sa Caldiom i Sufixovom Rapinovom bi napokon mogao u sošku, a Keranga, ili Vespida u akciju. Jer, ponovimo, UL ribolov nije ribolov malih ribica, već ribolov raznih riba raznih gabarita na male varke i tanke špagice i predveze. A i plojke i mrene i šarani su ribe, provjerio sam na guglu.

pak_kol_sufix

Sljedeći članak će ipak biti sa zubatim zvirima..

 

Napisao Goran Pišćak- NoName

Fotkali i družili se RA, ŽK, HN i GP