Polje

Polje je komad Lijepe naše gdje se ekipa u radnim odijelima i gumenim čizmama voli družiti s balerinama i obratno.

Polje je također kombinacija vode, blata i mulja..

Polje su i konji i krave i svinje.

lonjsko polje konji

Polje je i jedno od 2-3 najveća mrijestilišta ribe u Lijepoj našoj.

I kad bi neki od nas nosili malo manje no što nose s Polja, to Polje bi bilo vrhunska cjelogodišnja destinacija za ribolov, a ne tek sporadični, skoro pa jednokratni Eldorado kad riba uđe, ili kad među prvima naletiš na grabu bez otisaka čizama onih kojima svaka štuka preduboko proguta da bi ju pustili..

lonjsko karta

Takva graba obično nije ona prva na koju se može autom, već treba malo ili malo više prošetati nasipom. Pobrati malo blata na čizme, možda i pregaziti neki kanal, ili se provuć  kroz neke čičke i kupine, jer druga obala je uvijek bolja.. Tu  i tamo se ispod oka gledati sa kravama i svinjama koje i nisu uvijek dobroćudne ili bar ne ostavljaju takav dojam na prvu.

lonjsko polje kravePonekad sve na grabi i oko grabe izgleda savršeno, krave bezbrižno pasu, svinje se kaljužaju u blatu, konji ržu negdje u daljini.. Listovi i cvjetovi lopoča su kao nacrtani, nema ih ni previše ni premalo, nema konzervi šećerca ni kutija od crva na obali, tek tu i tamo su koje rašlje zapiknute uz vodu, ostale tko zna od kada kao dokaz da se isplati probati.

Pa se dogodi neki raub uz te lopoče. Pa zarauba i vani, na pol vode, ali konkretnije. Pa ti se osmijeh pojavi na licu. Pa se pogledaš s kompićem i vidiš da se i on smješka.

lon stuka twin pike

Tu kreće onaj najbolji dio..

S čime početi.

Jel isprobati nešto novo, ili okačiti favorita na kopču. Dobri stari srebrni Miš, ili nova Harmaja u FTu.. Bijeli  L16, zeleni Deus, ili novi CC u prirodnom dekoru kojem još ne znaš ni  ime.. Spinnerbait, ili chatterbait. Neki kričavi, ili prirodni.. Žaba, il buzzbait.

spin stuke na povrsincelon stuka bx rapala

Nekad grize na sve, nekad treba dobro proroštati po kutiji dok ne nađeš što paše u datom trenutku.

buzzbait fishing

Pa nađeš šta paše i loviš. Il brojiš fulanja na površini.. Pa zamijeniš jedno b u BB sa x u BX i vidiš da i nije bila tolko velika kak ti se činilo kad je drugi put fulala i cijela iskočila iz vode.

rapala bx frog

Treća sreća..

Ili kompić pogodi iz prve i ona pogodi iz prve i L16 se još jednom dokaže.

l16 sakura stuka spin varalicomPa dođeš drugi put i misliš si, možda je ona druga graba još bolja. Pa skužiš da nije pa se vratiš na onu idiličnu.

 stuka spinspoonerrapala xtreme pencil topwater

Danas ne raubaju, al znaš da su tu pa isprobavaš neke nove igračke, ili neke s kojima se dugo nisi igrao.

lon stuka harmaja rapala

Pa skužiš da ona u rupi između 2 pojasa orašca baš baš voli fulati pa te zanima kolko puta može fulati.

Brojiš do 7.. 2 puta buzzbait, jednom Jitterbuga, jednom BX Froga, jednom Harmaju pa opet 2 puta Toad Buzza. Nakon sat vremena i sebi i njoj napokon priznaš da je luđa od tebe i odustaneš od nje.

Za ovaj put..

spin stuke jesen

Napisao GP NN

Fotkali NN i SpooNer Nime