Chanchar

chanchar i dialuna asp fishing

A komotno ga je Zlaja mogao nazvati i Asp Slayer, budući su mu upravo boleni najčešća meta.

chanchar 8

Chanchar je u prvotnoj verziji, u originalu, imao 8 cm i oko 13 g. Potom se rodila ideja, namjerno neću napisati potreba o većem, težem i konkretnijem zalogaju pa su mjere narasle na 10 cm i 20 g.

Što se mene tiče, a vjerujem i mnogih koji su lovili na Chanchara, moglo je ostati na tih 8 cm i 13 g, al ak Ito može uz Onetena napravit Oneten Magnuma, što Zlaja ne bi mogao napraviti Chanchara Magnuma.

chanchar zlaja handmade

Ta prvotna ideja je koliko sam skužio (bosanski skonto) došla od Zlajinog kompića kojem su rapfeni u DE stvarali probleme i zbog kojeg se Čančar zove kako se zove, a ne  Asp Slayer, Aspius Hunter ili tako nekako pretenciozno i samohvalisavo.

chanchar 100 zlaja handmade

chanchar 100 zlaja old gold

chanchar zlaja old gold

Chanchar je u obje izvedbe tonući stickbait koji izgleda prilično jednostavno, vodi se prilično jednostavno i čini da spin bolena bude prilično jednostavan.

Na normalnoj špagi leti dovoljno daleko, na nekoj paučini još malo dalje i to je to. Ne traži poseban pribor, posebne tehnike vođenja, udice pogođene u miligram, ništa od tog. Traži jedino vodu.

chanchar 3

Zlaja me jednom  žicao da mu snimim video kako vodim Chanchara, da ima puno upita šta i kako. Nisam, jer nema pravog načina, tj nema krivog- svi su pravi. Lovi i na uzvodno i nizvodno povlačenje, lovi kad siječe tok, lovi i u mjestu i u propadanju. Lovi vjerojatno i na neke druge načine koje nisam probao.

Fotka najbolje dočara kako varka lovi pa evo jedne friške.

chanchar2023

Chanchara nema na njoj, nazire se tek. Kad ga majstor tako spakira, znaš da se gadno zajebo. Nema tu fulanih grizeva, onih nepovjerljivih plitkih uboda na jedan krak zadnje troce, ovu varku najčešće tuku nemilice, sigurni da se radi o pravom plijenu i pakiraju duboko.

chanchar 80 zlaja handmade

Stjecanje povjerenja u varku nekad traje duže, nekad kraće. Meni je bio dovoljan jedan ribolov tamo negdje u ljeto dve i dvajstprve. Od onda spada u serijsku opremu kad su boleni u điru. Često  upravo Chanchar započinje lov, ili  u slučaju isprobavanja novih varalica služi kao indikator raspoloženja tih srebrnih strijela. Nešto kao sonar ukoliko majstori ne raubaju..

chanchar old gold in your box

A raubaju sve manje i manje nažalost.

Na inicijativu Zlatana Starčevića napisao

Goran Pišćak NoName