6th Sense

6th sense 1

Priča o 6th Sense brendu je počela otprilike  tako da je jedan mladi Amer pobijedio na nekakvom natjecanju u farbanju varalica i osvojio neki dobar air brush. I onda skužio da bi se od toga moglo živjeti.

Priča o 6th Sense varkama kod nas  počela je tako da je jedan momak, još nisam ziher jel luđak, il genijalac, odlučio pokrenuti web shop okrenut spinu, i to mahom bassa  i između ostalog skužio potencijal šestice i od toga odlučio živjeti.

Priču o šestici započet ćemo sa Provoke 106X voblerom, koji sam zamijetio kad je Mrva tukao po štukama u Irskoj (s) njime. Napisao sam onda, ponovit ću opet, izgleda kao da je Bomber Long A maznuo Ito Visiona. Znači izgleda odlično. uživo još i bolje, jer, ne zaboravimo, mladi Amer je pobijedio u farbanju varalica sve druge Amere.

6th sense provoke 105x

Na terenu, Provokacija nije najbolji letač na svijetu, šije Bombera, ali ne dostiže Megabassa, no u vodi to nadoknađuje, i to obilno. 106X je punokrvni twitch u punom smislu te riječi, varka koja će svojim radom pokrenuti i najtromije i najsitije ribe. Mogao bih nabrajati i detaljno opisivati što i kako, al da skratimo, Provoke štrika, blica, bježi u stranu, gega se, izbacuje bok, itd, itd, itd. Sve što možete zamisliti, ili izvesti štapom i rolom, Provokacija će odraditi. Odradio je i ovu 45-icu, i to u toliko malo prostora da sam ponosan sam na sebe. Ok, i na njega. Al više na sebe ovaj put.

6th sense provoke jerkbait

Ljubav na prvi zabačaj? Da.

Želim li skupiti sve? Da.

provoke 106x

Srećom, Vladimir je probrao tek 6 boja, ali znam da će meni za ljubav naručiti i par komada u American Shad boji u sljedećoj narudžbi. Do onda ću se zadovoljiti s ovih par  koje imam.

Ima 6th Sense i nekih krenkova, no budući da su Ameri oduvijek znali napravit dobar krenk i da je mali preko njih došao do ovoga di je sad, tek par fotki i pokoja rečenica. Mališan u froggy dekoru odaziva se na Curve i najpitomiji je od svih. Finesse squarebill dug 55 mm teži solidnih 10 g i uz basseve varat će i klenove. Nisam ga isprobao, jer ne dam 100 kn, kolko po novom košta šetnja po otocima i sprudovima nizvodno od Zagreba. Axis (65 mm/14 g), sa fora metalnom pomičnom paktom također nisam isprobao, jer sam obećao Vladimiru da ću ga netaknutog darovati u nagradnoj igri.. Movement 80X (80 mm/18 g) također nisam isprobao, no podsjeća me na jednog šampiona u malo izduženom izdanju pa mi je i u ovoj čudnoj red tiger/white stripes kombinaciji boja jako zanimljiv, a uz basseve, sigurno će biti zanimljiv i štukama..

6th sense crankbait

6th sense crankbaits

Vega Frog neka bude most između hardbaitsa i softbaitsa. Špreha s ovom hollow frogicom je dobra, uz to što izgleda odlično, Vega šeta, pljucka, skipa i popa. Plus, na trbuhu ima membranu koja priječi ulazak vode u tijelo, što je napredak u odnosu na većinu Kermita na tržištu. Zvirište, Orešje, Bok, Mrzla, Duga, .. tu će Miss Vega biti u svom elementu.

6th sense vega frog

Sad kad ju gledam opet na fotki, fakat izgleda dobro!

Divine Swimbait neka bude prvi od softbaitsa. Ovo ´divine´ sam doživio kao poprilično pretenciozno na prvu, onako kako to Ameri tu i tamo vole i možda nije božanski, al je Divine fakat jako, jako dobar komad silikona. Ni pretvrd, ni premekan, dobro se ponaša i na wormici i na jig udici i kao trailer, a taj rep ima toliko živčanu vibru da mi nije ni čudno da ga je već u trećem propadanju u jednoj rupi na Savi nešto pobralo, izvuklo mi pokoji metar sa Stradica i otkačilo se. U prvom trenutku sam mislio da mi je štuka cvikala, ali na kraju sam izvukao gumu pa će bit da je brk dobio u četku.

6th sense divine shad

Nešto basseva nije bilo te sreće, a jedan od boljih je spakirao DS sa MB jigom i završio na kratkom photo sessionu. BTW, vidio sam mu baku baš danas i ona će dobiti po repu, samo nek sjeverac okrene na jugo.

6th sense divine

Weapon of choice bi mogao biti Clout. Clout je 5,4 incha dug, obilno nasoljen komad silikona, kojeg kao i puno poznatije, bar za sada, njegovo veličanstvo Senko, bassevi jako, jako vole.

6th sense clout worm

Kao što sam napisao na fejsu, imao sam nekih dvojbi oko duljine, bar na vodi na kojoj lovim, no Clout me je u prvom ribolovu uvjerio u suprotno. Prvu ribu sam zategao na brzinu, da sam ziher da imam fotku, a onda sam puštao basseve da ga nose, žvaču itd.. Za neke sam ziher da bi ga nosili i dan danas, ili bi ga skupa sa 0,35 predvezom spakirali do dupeta vrlo brzo.

6th sense clout

Clout leti super daleko, izvija se u propadanju, čak i na 6/0 EWG wormici i , da ponovimo, jednom kad ga bašče spakira, više ga ne pušta.

6th sense clout 54

U paketu je 10 komada i, u današnje vrijeme dosta bitno, poprilično je jeftiniji od Njegovog Veličanstva. Onak, za kutiju pljuga po paketu.  Juice Worm je bila boja koju sam odabrao za probu i nisam se zajebo. A ima ih još zanimljivih.

6th bass fishing lures

Da se vratim na babu, mislim da će Clout dobiti neki lagani bullet naprijed, super laganu Texan 7310 VMC wormicu pod kožu i onda ću babu pitat, bako, bako, zašto imaš tako velike oči..

NedFry će doć na red za ozbiljno čim  baka upozna Clouta, al sve te slugolike gume imaju prolaz kod velikoustih.. Jer ne može guma biti velika kolko ovaj može zinuti.

6th sense ned fry

Ova kombinacija sa slike je bila neka ideja na vodi, al mislim da ću  s ovom gumom napokon isprobati onaj Neko rig.. Tj varijaciju na temu, jer nemam takvih olova, al ima šarafa u Bauhausu, a ima i Wacky Weedless VMC udica negdje po Mazdi..

6th ned

Uz ovih 5-6 varki, 6th Sense ima još jako zanimljivih varki koje možete pronaći u Neonfishingu.

Uz šesticu, tu je još friških brendova, poput Missile Baitsa u čije jigove sam se zaljubio. Uz ovaj MB, tu je i nešto poznatiji MB sa štapovima, Strike King, EverGreen, R2S, Zoom sa varkama, Lew´s sa rolama itd, itd.

Ponudu čekirajte na https://neonfishing.hr/

6th sense lures