Školica u Ivancu

i4

Za ovu pravu ne znam di se točno nalazi, ja sam ubrzani tečaj u bassolovu prošao na jezeru. Možemo to zvati tečajem, možemo terenskom nastavom, kako god, skidam kapu profesoru Pecigošu.

i2

Uz Pepa, i Krmpa mi je pokazao par fora, tako da i njemu zahvaljujem. Dobro da nije bilo Fića, jer bi mi vjerojatno i on pokazao par fora. Onda bih se fakat mogao posvetiti feederaju uz hladno pivo.

i5

Šalu na stranu, još znam uloviti bassa, ali shvatio sam da bih trebao poraditi na finesse ribolovu, s naglaskom na nadrkavanje s gumicama za i protiv basseva koji nisu raspoloženi za power fishing šprehe. S druge strane, da sam izvadio onog koji mi je tako dobro stisnuo tamo daleko u orašcu na Jaxonovu žabu na treći zabačaj, drugačije bi ovaj tekst išao.

i8

 

Došli smo na Ivanec oko 8-9 i nakon tog incidenta sa bassom, žabom u orašcu i mene sa 5-20 g štapom na obali, koji sam odmah nakon zamijenio za voljenog Top Water Shukana, prošli 2/3 Omladinskog bez da sam vidio ribu. Krmpa i ja, to jest, Pep je sa svojom run and gun strategijom vidio i priveo 2. Riba nije bila raspoložena za suradnju nikako. Trebalo se prilagoditi jakom suncu i napadnutoj vodi. Odgovor je bio mali silikonci, precizna prezentacija i brzo pretraživanje vode u potrazi za koliko toliko aktivnim ribama. Koliko-toliko, jer ukoliko bi varka pala predaleko, ili preblizu, ako bi šljokice bile krive boje, kad bi majstor došao dovoljno blizu da ih vidi, okrenuo bi se i otišao. Ribolov kakav ne volim. Pogotovo kad me prži, a prognoza inače točnih Norvežana je spominjala kratke pljuskove.

i3

Nekima pržiona ne smeta pa su K i P na kraju prvog kruga imali upisano po par riba, a ja sam svoju još uvijek čekao. Budući da je zapeklo fajnski, a aktivnosti nije bilo, odlazimo u birtiju na pauzu. Klima radi, mala od šanka kuha super kavu, mineralna hladna, itd, milina.

i6

 

Drugi krug uzimam par Mouse Tailova i gađam ribe koje vidim, ali ne prolazim. Kontam da mi je Krmpa namjerno dao boju koja ne igra. U 16:05 konačno imam griz, ali debil ne zatežem, to jest zatežem prekasno i nikako. Ok, nisam ga piknuo, još je tu. Vraćam mu gumu, mijenjam gumu, vraćam istu, ništa. A ništa, idem ga prodrmat, mislim si, pa ga ak ne stisne na prvu ponovit i  pobrat gumom. Kačim najkričaviji chatterbait koji sam napravio sa Sakurinim Slit finesseom kao trailerom, bacam na pol zaljeva i privlačim polako.. Kad je krenuo, prva misao je bila nećeš valjda, druga, već u kontri, fakat jesi. Topwater Shukan se malo popigao, kočnica na Stradicu je malo zapjevala i 40ka je bila na obali. Chatterbait cijeli u ustima, udica u kutu usta. Skoro pa sam mogao uživati u drilu.. Par fotki i pusa, bok. Naravno da sam se još 2 čuke nabacivao tim istim chatterbaitom bez rezultata, dok su dečki pikali na gumu ove polu neraspoložene. Klik je prošao i zaključili smo da je bilo dosta. Tj Krmpa i Pep su zaključili, ja sam znao da pravo vrijeme za ove moje brije tek dolazi.

i1

Al dobro..

Onaj prizor u Zlataru vrijedi bar jednako, ako ne i više od griza na Naju u sumrak. Bajeri u Ivancu su tam cijelu godinu, a mi ćemo ko zna kad opet naletit u pravo vrijeme u As