Shadow Shad Rap

IMG_20190331_180754-01

Kad za varku imate osjećaj za filing i prije nego ju probate i kad vam ta ista u prvom ribolovu da ribu koju sanjate neko vrijeme, to se zove ljubav na prvi pogled. Ljubav se ovih dana odaziva na ime Shadow Shad Rap, dolazi u duljini od 9 cm i težini od 12 g, u shallow i deep verziji i preko nekoliko moramskupitsve boja, od clowna i percha do albino shinera, halloweena i live roacha, da spomenem samo neke. Zajedničko im je da se na primjerenoj kopči lagano uzdižu, dok su, zavezani za sajlu pri štukolovu gotovo pa savršeni suspendi.

IMG_20190414_175846-01-01Plića verzija po specifikacijama grabi do 1,2 m, no taj kljun skinut sa Flat Rapa sa špicom štapa u zraku radi svoj posao i u 2 pedlja vode. Odlično pogođena vibra   sa izazovnim, širokim otklonima u stranu pri jačem pokretu vrhom štapa, upotpunjena sa konkretnim profilom i krasnim flešom kojeg daju visoki ravni bokovi i nova brija farbanja koju Rapala ima već je rezultirala  štapom u kifli dok su se sa druge strane bijesno otimale solidne štuke, iako sezna još nije ni pravo počela, a s obzirom da podnosi  i jače strujanje, neminovne su i  fotke sa kojekakvim srebrnim odličjima, čim Sava to dozvoli.

IMG_20190414_161240-01

Dublja verzija Shadow Shad Rapa dopire do 1,8 metara dubine i upravo zato mi je onaj u HLW dekoru bio  prvi izbor za Lokvarsko i jezerske ljepotice. Veća dubina zaranjanja i malo jača, a opet ne pretjerana vibra, donijela mi je, uz Peru na podmetaču, fotku sa jezerskom pastrvom od pola metra koju sam  si fakat dugo želio. I zato ti Rapala hvala. Dublja sjenka također ima odličan odaziv na twitch i siguran sam da će raditi dar- mar  kad ostatak twitcheva zakaže, upravo zato jer  dopire dublje od većine klasičnih tvičeva, a samim tim i bliže ribama koje često suspendaju u pola vode, pogotovo za ljetnih mjeseci i jakog sunca.

G_20190310_145427-01

Tog Shadow Shad Rap Deepa u Halloween dekoru bih trebao okačiti negdje o zid i tu i tamo obrisati prašinu s njega,  ali znam da će na kraju priče, sa gomilom riba na već izoranoj grbači, ostati ili negdje u Savi, ili u nekoj od graba,  kao i većina favorita s kojima sam se družio. Lovne varke uvijek tako završe, one druge većinu vremena samo zauzimaju mjesto u kutiji.

G_20190309_093549-01

 

 

U Shadow seriji nalaze se, uz shada, i klasični Shadow Rap u duljinama od 7 i 11 cm, mali dubokoroneći bombončić  Jack i 16 cm dugi i 77 g teški  Super Shadow Rap, namijenjen štukama, tako da ćete o Sjen(k)ama još čitati na ovim stranicama.

Uvoznik i distributer Rapale (i Storma i Blue Foxa, itd) je Normark Adriatik, a kataloge s gumenim i plastičnim bombonima, Shimano rolama i štapovima, Minn Kotta motorima, itd možete pogledati i skinuti na

https://www.normarkadriatik.hr/download/