Sakura UL kup, Lokvarsko jezero

_MG_4571-1

Svi koji su posjetili bar jednom Mrzlu Vodicu i Lokvarsko jezero potvrdit će da se radi o prekrasnim i ribom bogatim jezerima. Upravo zato smo tamo odlučili organizirati 1. Sakura UL kup. Glavni sponzor takmičenja je, pogađate, Sakura, svjetski poznat brand u ribolovnom svijetu, a uz nju tu su još i trgovina Topfishing, ŠRK Lokvarka, g. Tihomir Martinović- Tmarti Handmade lures, TZ Lokve, općina Lokve, UO Mrzlica, g. Marijan Leš, www.gorskilazi.com, mi, web portal www.spineri.com i Team Sakura Croatia.

_MG_3891-1

Kotizacija za ovo natjecanje je 150 kn, može se uplatiti u Topfishingu i kod g. Danijela Šnajdara. Uz novčane nagrade za prvu trojicu (65% od kotizacija ulazi u nagradni fond, ostalo ide za klopu i cugu), za najbolje su osigurane nagrade sponzora. Najbolji će, uz lovu u džepu, kući ponijeti i Sakurin UL štap, brdo varalica i plaketu za prvo mjesto, rad g. Marijana Leša. Drugi i treći također dobivaju novčanu nagradu, Sakurin poklon paket i plaketu. Natjecatelj koji ulovi najvećeg grgeča kući će ponijeti unikatan carving grgeča, rad Tihomira Martinovića- Tmartija.

_MG_4359-1
_MG_6657-2

Toliko o samom natjecanju, za pravila posjetite profil Spinera, Topfishinga, ili Lokve ribiča na fejsu, sad malo o jezeru na kojem će se održavati natjecanje.

Lokvarsko jezero pojavilo se na mapi još davne 1968. godine kada je pri ispuštanju jezera tamo ulovljena pastrva od 124 cm i 25,5 kg. Prošle godine je pri izlovu ulovljena Štefica, jezerska pastrva od 11 kg, duljine 91 cm i izazvala pravi bum među ribolovcima i prijateljima prirode.

Bozic-_-Pastrva-11

Da se ne lažemo, male su šanse da tako nešto zakačite na natjecanju, ali i Brazil je imao male šanse da  ́popije ́ 7 komada u polufinalu SP pa ih je ipak popio. Glavni razlog zbog kojeg smo odlučili organizirati UL natjecanje baš na Lokvarskom su grgeči. Tone i tone halapljivih prugastih razbojnika koji napadaju varalice kao da nema sutra. Prošle godine smo doživjeli par ribolova gdje smo ih vadili doslovno kao na traci.

_MG_0928(1)
_MG_0921

_MG_0937

Staza će biti postavljena upravo na potezu gdje smo se uredno raskantavali i ako budu radili u pola kako su radili prošle godine, bit će to rasturačina koju će svi sudionici dugo pamtiti. Uz grgeče, ulovilo se i nešto klenova. Prvo smo ih lovili na gume, onda smo se razbahatili. Pa smo ih lovili na popere. U jezeru. Kolko je Sakurin najmanji Pop ́n Dog dobar poper, tolko ovi nisu normalni.

_MG_0471-1

Manja pastrva je stazi također česta pojava. Za gram pastrve dajemo puna 2 boda, čisto da vidite koliko ju cijenimo! Pa molimo za maksimalnu pažnju pri rukovanju. Štuka se ne boduje. Tak da ne cvilite kad vam precvika. Ako vam se lovi štuka, puna ih je Mrzla, a poslije natjecanja, proglašenja pobjednika i klope, dozvoljen je ribolov na oba jezera, uz poštivanje pravila koja vrijede na Mrzloj i Lokvarskom. Jedno od bitnih je da za svu ribu u Mrzloj Vodici vrijedi ulovi i pusti režim.

_MG_4477-1
_MG_4552-1

_MG_4468

Ekipa iz ŠRK Lokvarke se dokazala kao odličan domaćin masu puta, tamo se stvarno već osjećamo kao kod kuće, Topfishing zna kako se radi dobro natjecanje, to su dokazali već nebrojeno puta. Uz njih tu smo mi, Spineri, koji smo osigurali jedan krasan štapić za najboljeg i sponzorstvo od Sakure, a usput smo nafukali Tmartija (hvala, kume!) da još jednom izvede svoju magiju i od komada drveta napravi komad umjetnosti. Lažem, nismo ga niš morali nagovarat, sam se ponudio.

_MG_4528

S druge strane su Lokvarci nagovorili gdina Leša da napravi drvene plakete i po potrebi ustupi kuću za odmor po povoljnoj cijeni ( http://www.gorskilazi.com ) ak se netko umori pa odluči prespavati. Tu je i odlična ekipa iz birca Mrzlica, koja će se pobrinuti da nitko ne ostane gladan i žedan, kao što su to napravili i svaki puta do sada kada bi im došli u goste. Također moramo zahvaliti na ukazanom povjerenju i sponzorstvu općini Lokve i TZ Lokve!

_MG_6332-1

_MG_6312-1
_MG_4374-1

U ime svih nas pozivam vas da se 14.9. do 7:30 pojavite u kafiću Mrzlica. Krasna jezera vas čekaju, obećavamo odličan provod, turnir na nivou sa puno ribe, dobru klopu, sjajne nagrade i još bolje domaćine!