Rapinova X

 

Kada sam pisao tekst o špagama nije bilo riječi o Rapinovi, jer tada, 2019.  još nije bila aktualna. Mogao sam jednostavno apdejtati taj tekst koji je dosta čitan i spomenuti ju kao otkriće, ili napisati novi.

Odabrao sam drugu opciju pa idemo.

Rapinova dolazi u 2 opcije, kad pričamo o boji i u 10-ak kad pričamo o dostupnim promjerima.

Boje su Fire Camo i Coastal Camo, jedna u nijansama vatreno narančaste, druga u nijansama plave.

Fire Camo je po dućanima dostupna u tanjim promjerima, mahom 0.3 i 0.4 PE, mada je raspon išao od 0.2 do 1.0 PE.

Coastal Camo počinje sa 0.6 PE i završava na 3.0 PE, s tim da se po dućanima najčešće može naći do debljine 1.5 PE.

Upravo ta je, namotana na Spherosa 4000 i u kombinaciji s Addyctom odradila dosta posla na kanalima Neretve. Iako se na prvu doima malo grublja, silazi s role i prolazi kroz vodilice s lakoćom. I nakon 3 dana maltretiranja po lopoču i ostalim ljepotama koje delta pruža, iz predostrožnosti sam odrezao par metara koji su počeli pokazivati lagane znakove umora. Uz napomenu da sam zadnji dan lovio bez FCa, znači palomar  i udri.

rapala rapinova bass fishing

Naravno da je taj cijeli komplet prošao torturu i prije..

rapinova coastal 1.5pe

Najtanja iz game, 0.6 PE nalazi se na Prorexu, koji se pak nalazi na Vespidi.

rapinova x vespida

To mi je, nazvat ću ga tako, bully UL komplet. Rola ima 175 g, štap 73 g, znači komplet je ispod 250 g, a zajedno čupaju mrene iz Save ili šarance iz šaša i trave  bez puno muke. Ta Rapinova se savršeno uklapa u tu bullying kombinaciju. I dok s mrenama nema puno habanja, šaranci znaju biti pokvareni i provlačit se kroz najgora mjesta. Ta 0.6 PE i nakon sad već godinu dana drljanja po svakakvim terenima ne pokazuje zamor materijala.

bullying – use of superior strength or influence to intimidate (someone), typically to force him or her to do what one wants   

rapinova x coastal camo hard test

rapinova x coastal camo

 

Fire Camo pod prstima, onako na prvu ostavlja finiji dojam i u tim tanjim izvedbama teško je uopće skužiti da se radi o četveronitki od 15-ak eura.

rapinova fire camo

rapinova x fire spineri

0.6 PE je nakon također Sufixove 832 došla na Stradica i ostala tamo, a 0.3 PE je na maloj Caldiji koja se izmjenjuje na Mati i Kerangi, ovisno kako mi dođe. Iz ovog se točno vidi da mi treba još jedna rola, a izbor je logičan, samo je pitanje vremena i novaca. Oke, više novaca. Vremena još ima.

rapinova x fire camo

Ova 0.6 PE je u kombinaciji sa Fobyom preživjela i neke basseve u poprilično grdim uvjetima, ali to joj definitivno nije prvotna namjena, to su više bile kolateralne žrtve pri spinanju crvenperki.. Savske kombinacije su već oke.

rapala rapinova camo

Gume na laganim glavama, ili skroz neotežane, kao i magično zrno kuruze lete odlično, a pogotovo kad je 0.3 PE u điru.

moslavina ul spin

Tako je kombinacija Mata/Cal, ili Keranga/Cal izdrilala popriličan broj povećih živčanih plojki i sad, nekih 2-3 godine nakon što sam napokon otkrio i skoro pa usavršio tu disciplinu, ona je dobila i ime-

plojkarenje.

Dobra, a?

Suma sumarum, ukoliko trebate špagu koja je finjak, a ne želite istovariti puno para, tu je Fire Camo, ukoliko trebate špagu za drljanje, a za koju ne morate brinuti da će otić kvragu nakon 2 ribolova, tu je Coastal Camo.

rapinova x sufix advance

Ako je sjeo regres, bonus ili nešto treće, još par ideja je na linku http://spineri.com/sfx/

A  i devedesetjedinica će doći na red za članak. Koji će se vjerojatno zvati Di si bio..

Napisao Goran Pišćak NN

Fotkao manje više isti taj. Oke, i  Juho i Silvio.