O nama

Ove stranice djelo su ekipe koja zagovara ulovi i pusti pristup ribolovu.

Iako možda na Vašem kilometru Kupe, Save, Drave, ili Dunava, ili na Vašoj šljunčari, bari, jezeru, ili mrtvici u Slavoniji, Lici, Baniji, Dalmaciji, ili gdje već jeste, ulovi i pusti zvuči kao znanstvena fantastika za većinu ribolovaca, mi ćemo se truditi pokazati da c&r i nije takva ludost.

Uz propagiranje C&R pristupa ribolovu, pozabavit ćemo se raznim ribama koje se daju uloviti umjetnim mamcima. Vodama, kako stajaćim, tako i tekućim u lijepoj našoj i susjedstvu, priborom, od udica i varalica do štapova i rola, novitetima, kao i dobrim, starim provjerenim stvarima. Također ćemo s Vama podijeliti tehnike ribolova varalicom koje su nam se pokazale učinkovite i naša iskustva koja smo skupljali unazad 10-15 godina i koja ćemo skupljati i ubuduće.

Ekipa koja stvara i uređuje ove stranice zagovara ulovi i pusti pristup ribolovu ne zato jer je to moderno i in, već zato jer je to potrebno. Da ne kompliciramo previše, vjerojatno znate za bar jednu vodu koja je nekada bila eldorado, a sada je prazna, ili se oporavlja od posljedica prekomjernog izlova od strane „sportskih“ ribolovaca. Treba li što dalje reći?

Mi se ribolovom ne bavimo da bi nam škrinje bile pune. Ribolovom se ne bavimo da bi nakon njega u lokalni birc donijeli mrcinu od 5, ili 55 kila čisto da ekipa vidi da smo face. Ribolovom se ne bavimo da bi hranili susjede, mačke, ili mačku susjede. Ma koliko zgodna susjeda bila. Ili dosadna.

Uživamo u ribolovu, uživamo u prirodi, uživamo u druženju sa sebi sličnima. Uživamo u drilanju velikih i malih riba. Uživamo kada ulovimo ribu, a najviše uživamo kada ta ista riba minimalno oštećena otpliva natrag u vodu koja nam ju je podarila. Kasnije uživamo u onome što ostane- dobrim fotkama i lijepim sjećanjima.

Ako ste se prepoznali, dobro došli, nadam se da ćemo se dugo družiti. Ako niste, i opet dobro došli, možda se prepoznate u gore napisanim retcima za koji mjesec, ili godinu. Bit će nam drago.

Goran Pišćak- NoName, www.spineri.com