Miss Sophia

Nakon nekoliko Japanki, nešto Talijanki, Francuskinja i Koreanki sa kineskim korijenima  koje su mi prošle kroz ruke, red je došao i na jednu Malezijku. Malezijku po mami, tj zemlji porijekla. Po svemu ostalome, ova ljepotica je bliže tatinoj mezimici, a stari je Japanac. Tako da gopođica Sofia može ravnopravno stati uz bok bilo kojoj roli iz Japana i to malezijsko porijeklo samo joj je plus, jer da joj na stopi umjesto Made in Malaysia piše Made in Japan, koštala bi daleko više.

csep2

Cijena (koja, da se razumijemo, nije mala, ali je za ono što ova rolica nudi je i više nego konkretna) je samo jedan od razloga zbog kojih je ovaj bombon  zavrijedio da se o njemu napiše pokoja zavisno složena rečenica. Istina je da bi se priča o Sofiji dala  sažeti  u tek par riječi: lagana, utegnuta, bešumna i apsolutno vrijedi tih cca 1700 kn kolika joj je maloprodajna cijena, bilo da pričamo o UL pa čak i ML ribolovu, ili nabacivanju sa skosama.

U malo više riječi, Sephia CI4+ C3000S je moj ovogodišnji odabir za UL i nakon par ribolova gdje smo se družili s grgečima znam da se nisam zeznuo. Naprotiv, oduševljen sam. Da je Miro prije uletio s nemoralnom ponudom, možda bi bilo drugačije, a možda i ne bi. Jer nemoralna ponuda ima tek 170 g u istoj veličini i košta duplo više. I predstavit ću je na Spinerima, samo da dobijem zeleno svjetlo. Ako ste UL freak, počnite buksat pare odmah.

coolsep

Ako niste, tu je Sephia. Jedna od najljepših rola na tržištu. U mojim očima, sigurno među Top 10, a ako pričamo o trenutnim modelima, definitivno u Top 5. Ljepota je u očima promatrača, bilo  i prije Hemingwaya, i sad je, ali neke stvari su jednostavno lijepe. Kombinacija crne i crvene boje prolazi uvijek i svuda, a komad zlata, u Sofijinom slučaju preklopnik, samo diže cijelu sliku i poboljšava vizualni dojam. O vizualnom dojmu tek toliko, jer fotke govore više od riječi.

csep1

U praksi, malezijska ljepotica teška je tek 185 g, vrti se na 10 lagera, ima prijenos za 5 i uvlači 73 cm jednim  okretom ručice. Kočnica po papirima drži 9 kg. S obzirom da sam na gospodičnu namotao Nanobraid 6 lb, jedno vrijeme neću isprobavati taj podatak.  Iako sa gospodičnom dolaze i podloške, tu nano paučinu je iz prve namotala savršeno. Isto tako, u  par ribolova je kočnica odradila sve kako treba. Po potrebi, proklizava u momentu i nema straha od pucanja bilo špage, bilo predveza. Utegnuta je da ne može biti utegnutija, vrti se glatko i bešumno i opuštenu špagu slaže savršeno.

csep3

Da se razumijemo, od role koja košta 1700 kn ne očekujem ništa manje, ali postoje i dosta lošije role koje koštaju tek nešto manje  pa ne daju ni približni  filing koji daje ova. Ili, što posebno volim,  imaju problema sa namatanjem tanke špage, petljanjem i svim ostalim problemima koji proizlaze iz lošeg namatanja. Pa ti špula fine špagica, a ove fakat fine ni danas nisu jeftine, traje 3 ribolova. Ono kad odeš na ribolov da se odmoriš i napuniš baterije, a vratiš se luđi nego si otišao, jer si popušio 30-40 metara špage i ak baš jako nemaš sreće, par fakat dragih varalica..

csep

Sa Sofijicom tih problema nema. Lagana, utegnuta, bešumna, vrti se bolesno glatko i namata savršeno. Ništa manje, ništa više.