Kuke

Svi mi malo trknuti volimo dobre štapove, role i varalice. Dok nekim stvarima ne pridajemo toliko pažnje, a itekako su bitne. Jedna od takvih stvari su udice, ona prva i posljednja veza koja spaja nas na obali i ribu  u vodi. I opet, kao ni sa špagama, neću ići u širinu, već ću predstaviti 3  brenda čije me udice apsolutno zadovoljavaju.

sakura hooks

Abecednim redom, Decoy, Sakura i VMC.

decoy violence hook

Prve Dekojke sam naručivao iz Japana, Vijetnama, ili Singapura, fakat ne znam. Kog zanima, ebay, Shimreels pa nek vidi oklen je.

decoy nail bomb

Nail Bomb mi je i dan danas top pa tako  i dan danas imam nešto neotvorenih paketa, za nedajbože. Onda sam otkrio da i Maguro ima ´nešto´ Decoya, a malo zatim su se nekako pojavile  u Topfishingu, definitivno najluđem dućanu  u Zagrebu i šire. Nemamo sve od Decoya, ali ovo kaj imamo je špica. Male Violencice, npr. I neke lagano otežane. I neke koje treba tek isprobati..

sakura worm hook

Sakura je kućni brend i konačno su  našli dobru tvornicu udica i dodali i taj segment u ponudu. Pričam o wormicama, klasičnim wormicama koje su fakat  dobre. Kad god pišem o Sakuri, ne hvalim ju pretjerano jer sam subjektivan. Utoliko odmak tu i tamo. Još jednom, wormice ne znam čije su, ali kače i drže ribu vrlodobro, da nije Sakura, napisao bih odlično, a i cijena je vrlo ugodna. Trokuke nešto manje koristim, ali i njih ekipa fino hvali, a ni ja zamjerke na one serijske nemam.

gobygo spineri

VMC je i razlog zbog kojeg je ovaj tekst nastao. Zakačio sam se na Megabass odavno, zaljubljenost u 95icu je prošla, ali te Katsuage koje su bolesno pikale i isto se  tako bolesno  otvarale na debelim bolenima i štukama, pa i klenovima, nisam prebolio.

vmc outbarb

 

Naletio sam davnih dana na neke outbarbice koje su bile jednako teške (tko je lovio na 95icu zna o čemu pričam kad pričam o težini udice, tko ne zna nek klikne na link http://spineri.com/tag/megabass/), ali puno sigurnije, da bi ih valjda desetljeće kasnije našao u, pogađate, VMC katalogu.

vmc sakura hook

Slično je bilo i sa otežanim wormicama. Davnih dana sam našao fakat moćnu otežanu wormicu na Orešju i zaljubio se, da bih ju nedavno našao u, i opet pogađate, VMC katalogu. 7346 WT, iliti punim imenom Mystic Predator Heavy Duty Weighted Swimbait. Moćna, oštra, pravi izbor za čupanje debele ribe iz loma.

vmc bladed hook

7346 swimbait bladed je raskošnija verzija ove kuke i košta, ali taj blade vrijedi jer često izazove i par grizeva više, pogotovo u ribolovu štuke, a ni bassevi nisu imuni na taj flash.

vmc hook

 

Naravno da svi navedeni imaju daleko veći range udica od ovih spomenutih, zato su tu linkovi..

http://www.nos-catalogues.net/vmc-fishing-hooks/pdf/emea/2020/?page=1

https://www.sakura-fishing.com/accessoires/hamecons/

https://topfishing.hr/pretraga.php?menikategorija=&opis=decoy