Kanji Accel jerk tour edition

kanji

Za frendove Aco, ili Kandžija.

Kanji International osnovana je 1950. godine u Osaki, u Japanu. Iako većinom orjentirani na more i ganjanje glavonožaca, imaju i par modela varalica za slatke vode, namijenjenih bassu koji je cijenjena sportska riba u Japanu. Spletom okolnosti, u ljeto 2012. godine dobio sam priliku da među prvima u Hrvatskoj ´provozam´ 2 varke: Yellow magic poper i Accel jerk tour edition vob. Trebalo je samo otići do Samobora i preuzeti vrećicu sa zezalicama.

_MG_3342-1

Accel me se dojmio na prvu, jer je izgledao kao punokrvni japanski twitch vobler, u rangu s onima na koje sam se tih dana palio i skupljao. Yellow magic, ruku na srce, ne izgleda spektakularno. Najobičniji poper, mislio sam si dok sam se iz Samobora vozio prema Savi. Pol sata kasnije, nešto ga je fulalo. Pa opet i opet. 2 minute kasnije, fotkao sam prvog bolena ulovljenog na Magičnog. A na Floridi ne plivaju jumferi..

Nakon kratke i burne veze koja je trajala desetak dana, otišao je sa najvećim jezom kojeg sam imao na štapu. I vidio u životu općenito. Kad se sjetim, prođu me trnci. Uglavnom, Sava je te 2012.-e bila rekordno niska i dalo je se pregaziti uzduž i poprijeko, ali do te grane u jakoj struji koju je jedan krak troce ´našao´ nisam mogao. Scenarij iz horora.. Gledaš ribu života kako se ljeska u struji 2 metra od tebe, a ne možeš ništa. Na kraju sam potrgao špagu, Magični je ostao na grani, a jez otišao sa ožiljkom.

_MG_3347-3

Ja sam utjehu našao u Kandžiji.

Kanji Accel Jerk tour edition spada u kategoriju twitch voblera popularnog Japanskog dizajna. Tungsten kuglice ugrađene u tijelo omogućuju daleko zabacivanje, a vobler je izuzetno stabilan i kod najžešćeg jerkanja, rippinga i kurenja. Maksimalna dubina zaranjanja je oko 2 m, a prosječna  se kreće oko metar, metar i pol. Vobler je suspend, tj tako piše na kutiji. U praksi je slow sinker. Dužine 11cm, težine oko 16 g i opremljen je Ownericama. U startu su na nišanu bili boleni. Logično, jer sam te 2012-e bio kuhan i pečen na Savi. Skuhan u neoprenu, ispečen od sunca.

Uz to što izgleda odlično, a izgled je prvo što će svaki od nas zamijetiti na vobleru, odlično obavlja ono što mu je posao: lovi ribe. Kandžijinu akciju je najlakše opisati kao miks 95ice i 110ke. O Vizijama pričamo. Kandžija radi uže od 110ke, na tragu 95ice, a odradi i ono ljuljanje prije nego li se smiri. Za neupućene, 95ica je za mene savršenstvo od twitch voblera; doček nove godine, božićno jutro i prvi dan ljeta u jednom, a 110ka je stariji buraz koji ulazi u fajt kad mali zakuha frku, ili je mali premali pa ga veliki dečki neće šorat. Kandžijina prednost pred Vizijama je to što košta 3 puta manje, a lovi podjednako.

_MG_3353-8

Pri twitchanju Kandžijini široki, visoki bokovi daju puno flasha, čak i mat modeli, što mi je te 2012-e bilo jako zanimljivo, čak i fascinantno, jer je to bio prvi matirani vob s takvom šprehom. Sad je ta priča već polako isfurana, ali svejedno pali. Naravno da su na red došle i štuke, jer Kandžija je upravo rođen za njih. Može ga se voditi jako brzo i pretražiti velika površina, a moža ga se voditi i jako sporo, uz sitne tvičeve pa će u pola metra bljesnuti i zaljuljati se n puta, što je više nego dovoljno da zubatim tetama koje vrebaju negdje u blizini zakrvare oči i zatrepere peraje dok se spremaju na napad. Uz smuđeve je i nešto mladica osjetilo oštrinu tih Ownerica, a izvještaji sa mora govore da ni morske nemani nisu imune na zavodljivu Kandžijinu akciju.

Iskreno se nadam da će ribiči pročitati ove retke prije nego li ga vlasnici dućana snime i stave Kandžiju na policu u visini očiju i prelijepe cijenu, jer po meni, Kandžija ima jednu jedinu manu, koja mu je ujedno i veliki plus i stavlja ga na mjesto best buya u kategoriji twitch voblera, a to je upravo cijena.

Kandžija, naime, košta otprilike koliko i paket Ownerica kojima je opremljen. Svi mi volimo jeftin, a kvalitetan pribor. I sam sam oduševljen kad naletim na vob iz Kine koji košta manje od 3 dolara, a lovi kao da košta 3 puta toliko. Ali da bi našli jednog takvog morate probati hrpu smeća prije. Ili morate imati frenda koji je probao hrpu smeća da bi došao do par modela koji vrijede.

IMG_1740-Edit-1
IMG_0268-1

Ovaj vob je provjeren, a njegova trenutna cijena je smiješna (oko 50 kn) i ovi predblagdanski dani su pravo vrijeme da si poklonite kojega. Jer cijena po kojoj se prodaju ovi vrhunski vobleri upravo to i je-poklon. Možete birati između 8 boja, a bluegill, mat black fungus, hot blue tiger i oikawa su boje koje bih predložio za početak druženja sa Kandžijom.

Lovan je, izbalansiran pa leti ko pikado i nema te struje i načina vođenja koji ne može podnijeti, tj odraditi, lovan je, izgleda super realistično, dakle možete igrati na kartu iritacije i imitacije, lovan je, opremljen je kvalitetnim udicama i lovan je. Jesam rekao da je provjereno lovan?

Kanji skosavice smo tek počeli bacati, na ušću Neretve su se pokazale odlično pa o njima više kad ih još malo detaljnije istestiramo.

http://www.kanji-international.com/

http://www.olivari.hr/ za više informacija!