3. Sakura UL kup

13716188_752973778178901_384580707979436703_n

1. i 2. Sakura UL kup ostat će zapamćen kao jedno od najposjećenijih varaličarskih natjecanja u zemlji, dobroj organizaciji i bogatim nagradama, gdje su pobjednici (Mario Čenan 2014., Josip Pecigoš 2015.) odnijeli kući nešto casha i pribora, a ukupni nagradni fond iznosio je preko 20 tisuća kn oba puta. Ni ove godine nagradni fond neće biti ništa siromašniji, a sretnik koji ulovi najveću ribu odlazi kući sa carvingom grgeča, ručnim radom  gdina Tihomira Martinovića.

Na prvom Sakura kupu broj natjecatelja je bio ograničen na 50, na drugom na 60, da bi zbog velikog interesa povećali limit na 70 pa ćemo i ove godine ponoviti tu brojku. Natjecanje će se održati 18.9.2016. godine (nedjelja), u organizaciji ribolovne trgovine Topfishing, web portala Spineri.com i domaćina ŠRK Lokvarka Lokve, sa ciljem promocije ultralight ribolova, catch and release ribolova i voda kojima gospodari ŠRK Lokvarka Lokve.

I ove godine generalni pokrovitelj natjecanja je tvrtka Sakura, proizvođač i distributer ribolovne opreme, a sponzori natjecanja su trgovina Topfishing, TZ Lokve, općina Lokve, ŠRK Lokvarka, UO Mrzlica, g. Tihomir Martinović- Tmarti Handmade lures, g. Marijan Leš, www.gorskilazi.com i Team Sakura Croatia. Događaj medijski prati časopisi Praktični Ribolov  te web portali Ribolov.net i Spineri.com.

Kotizacija za natjecanje iznosi 150,00 kn po natjecatelju i uplaćuje se u ribolovnoj trgovini Topfishing (Jablanska 82, Zagreb, br.telefona: 01/5531 477 ili 091/895 6519 – Marko), ili kod gospodina Danijela Šnajdara u Lokvama (br. mobitela: 095/912 7042). Radi lakše organizacije i postavljanja staze, uplate kotizacija primaju se najkasnije do srijede, 14.09.2016.g, a broj natjecatelja ograničen je na 70.

Okupljanje je na jezeru Mrzla Vodica u kafiću Mrzlica do 7:30 h. Za natjecatelje koji zakasne smatrat će se da su odustali od natjecanja. Nakon pića dobrodošlice, doručka i pozdravnog govora krenut će se sa izvlačenjem startnih pozicija po redoslijedu prijava i zatim slijedi odlazak na stazu i raspoređivanje. Natjecanje počinje u 9:30 h i završava u 14:30 h, sa pauzom od sat vremena između 2 poluvremena. Nakon natjecanja slijedi proglašenje pobjednika i zajednički ručak u kafiću Mrzlica kod jezera Mrzla Vodica.

Natjecatelji će pri izvlačenju startnih pozicija biti podijeljeni u 2 grupe, a samo natjecanje će imati 2 poluvremena. Prvi dio natjecanja, u trajanju 2 sata, pola natjecatelja će loviti na stazi na jezeru Mrzla Vodica, a druga polovica na stazi na Lokvarskom jezeru. Nakon 2 sata i pauze, natjecatelji će zamijeniti mjesta. Drugi dio natjecanja će oni  koji su lovili na Mrzloj, loviti na Lokvarskom i obratno.

Od ove godine dvije su promjene u pravilima i bodovanjima, a to su da se od ove godine mjere centimetri, a ne više grami i to da se od ove godine boduje i crvenperka. Za detaljnije objašnjenje pravila i propozicija pročitajte ostatak teksta…

 

Nagrade

 1. mjesto- novčana nagrada (30% od uplaćenih kotizacija), drvena plaketa+ Sakura štap i Sakura varalice
 2. mjesto- novčana nagrada (20% od uplaćenih kotizacija), drvena plaketa+ Sakura poklon paket
 3. mjesto- nagrada (10% od uplaćenih kotizacija), drvena plaketa+ Sakura poklon paket
 4. i 5. mjesto- Sakura poklon paketi

Najveći grgeč: Tmarti handmade poklon paket- carving grgeča i prigodne varalice

Pravila i bodovanje

 1. S obzirom da se radi o natjecanju i promociji ultra light tehnike spin ribolova, ciljana lovina je grgeč (ostriž), a lovi se štapovima maksimalne težine bacanja do 15 gr, maksimalne dužine do 2,70 m i umjetnim mamcima dužine do 10 cm.
 2. Natjecanje počinje u 9.30 h sa prvim zvučnim signalom glavnog suca.
 3. Nakon 15 min i drugog sučevog zvučnog signala natjecatelji se mogu slobodno kretati po stazi.
 4. Minimalni razmak između natjecatelja je 8 m, a prednost ima natjecatelj koji je prvi došao na određenu poziciju. Natjecatelj koji ima prednost može dozvoliti susjednom da lovi bliže od 8 m uz uvjet da pritom ne ometa ostale natjecatelje.
 5. Ulaženje u vodu i ribolov boraveći u vodi nije dozvoljen.
 6. Nije dozvoljeno bacanje varalica u smjeru koje onemogućava ribolov susjednim natjecateljima kao ni radnje koje mogu plašiti ili uznemiriti ribu (bučenje, lupanje i sl.)
 7. Moguće nesporazume rješava najbliži sudac.
 8. Bodovanje:

-grgeč 1 cm- 1 bod

-crvenperka- 1 cm 1 bod

-klen 1 cm- 0.5 bodova

-pastrva 1 cm- 0,5  bodova.

U slučaju ulova pastrve, ili klena, potrebno je odmah pozvati suca. Ribe se mjere zasebno i odmah nakon mjerenja vraćaju u vodu!

 1. Minimalna mjera za pastrvu iznosi 30 cm, za grgeča, crvenperku i klena nema minimalne mjere.
 2. Natjecatelj sa ostvarenim većim zbrojem duljine riba ujedno ima i bolji plasman, ukoliko 2, ili više natjecatelja imaju jednaku duljinu ulova, bolji plasman ostvaruje natjecatelj sa većim brojem ulovljenih riba.
 3. Svaki natjecatelj dužan je imati sa sobom mrežu čuvaricu min. dužine 1 m (žičane nisu dozvoljene) ili kantu min. 15 l.
 4. Nakon ulovljenih 10 – 20 riba natjecatelj je dužan pozvati najbližeg suca na mjerenje. Nakon obavljenog mjerenja i upisa u startnu listu, natjecatelj može nastaviti sa ribolovom.
 5. Nakon zadnjeg sučevog signala koji označava kraj natjecanja, svi natjecatelji sa ostvarenim ulovom dužni su odmah najbližim sucima predati svoje startne liste.
 6. Svaki natjecatelj ima pravo za vrijeme natjecanja prijaviti 3 grgeča koje će suci mjeriti u centimetrima, a najveći ulovljeni grgeč (u centimetrima) dobiva nagradu za najveću ribu natjecanja. Ukoliko budu prijavljene 2, ili više riba iste duljine, nagradu dobiva natjecatelj sa boljim plasmanom.
 7. Svaki natjecatelj sudjeluje na vlastitu odgovornost.

12657176_674174026058877_4175812841147942675_o

Napominjemo da je nakon natjecanja dozvoljen slobodan ribolov na Lokvarskom jezeru i jezeru Mrzla Vodica uz pridržavanje pravila koja vrijede na vodama ŠRK Lokvarka.

Posebno napominjemo da na jezeru Mrzla Vodica vrijedi ulovi i pusti režim ribolova za sve vrste riba!

fearless (2 of 23)